Saturday, December 1, 2007

Hieman hämmentävissä tunnelmissa

Kanadan ympäristövirastoa vastaava Environment Canada povaa tästä talvesta kylmintä 15 vuoteen La Nina -ilmiöstä johtuen. "Poikkeuksellisen kylmä" ei Torontossa tosin usein tarkoita paljon kymmentä pakkasastetta enempää, mutta perinteisesti huonosta lämmönerityksestä kärsivissä kiinteistöissä ja ulkona Torontolle melko tyypillisessä viimassa pakkasen purevuus voi tuntua kurjalta.

Veikkaukset kylmästä talvesta eivät ole kuitenkaan syynä tämän blogipostaukseni otsikkoon, vaan enemmänkin se, mitä elämälleen kenties pitäisi tehdä seuraavaksi. Lyhyessä ajassa, noin neljän kuukauden sisällä, on ehtinyt herätä aika monenlaisia fiiliksiä. Kanadaan pysyvästi jääminen lakkasi tuntumasta meille kummallekaan itsestäänselvyydeltä jo ennen tänne muuttoa, mutta nyt päätä sekoittamaan on ilmaantunut myös mm. houkutteleva työtarjous Euroopan suunnalta ja toisaalta sitten hieman heikommalta tuntuvat näkymät täällä.

Jos saisi oman mielen rauhoittumaan ja ei olisi ilmaantunut mitään muuta tarjousta, niin voisin kyllä hengata täällä ainakin ensi kesään asti - siis ensimmäisen vuoden täyteen - ennen kuin tekisimme mitään päätöstä paluusta tai muualle lähdöstä, mutta nyt näyttää siltä, että itsestä suoranaisesti riippumattomat voimat yrittävät ohjailla touhua.

Mielelläni edelleen näkisin, että saisimme hankittua itsellemme ainakin hieman pidemmän kokemuksen Kanadassa asumisesta, vaikka paremmat yhteiskunnan edut, helpompi työura ja toimivammat palvelut sitten vetäisivätkin taas Pohjoismaihin myöhemmin. Mutta katsotaan, katsotaan... Joulu nyt ainakin menee täällä Kanadassa, Edmontonissa viettäen.

No comments: