Friday, August 10, 2007

Lähtöä vaille // The last moments before departure

Olen muuttamassa (ilmeisen pysyvästi) Suomesta Kanadaan. Pysyäkseni yhteydessä Suomeen jääviin ystäviini, perheeseeni ja tuttaviini päätin perustaa uuden blogin sen sijaan, että lähettäisin säännöllisen epäsäännöllisesti päiväkirjatyyppisiä sähköpostiviestejä hajanaiselle listalle sähköpostiosoitteita. Toivon, että tästä blogista tulee toimiva yhteydenpitoväline, joka mahdollistaa sen että minut tuntevat (ja miksei joskus tuntemattomatkin) voivat tutkiskella kuulumisiani silloin tällöin, itselle parhaiten sopivina hetkinä. Tämä blogi toimii toisen, jo aikaisemmin perustamani Conceptology-blogin rinnalla. Siinä missä Conceptology on laajemmalle yleisölle suunnattu ammattiasioihin keskittyvä kokoelma verkosta löytämiäni ja hyväksi kokemiani konsepteja ja palveluja, on tämä Uusi maailma-blogi huomattavasti henkilökohtaisempi otos tunnelmia elämästäni Atlantin toisella puolen.

Toivottavasti tämän uuden blogini nimi ei kuulosta liian kliseiseltä kenellekään teistä. Nimi on pitkän, korjaan, pitkähkön tai ainakin hetken mielijohdetta pidemmän pohdinnan tulos. Kuten tiedätte, "vanhasta" maailmasta, Euroopasta, tulleet valloittajat kutsuivat "löytämäänsä" Amerikan mannerta uudeksi maailmaksi. Nimitys on toki ironinen, sillä tuo uusi manner oli tietysti jo tuolloin yhtä vanha kuin heidän oma, "vanha" mantereensakin, ja olipa uudella mantereella käynyt eurooppalaisiakin jo paljon ennen Kolumbusta. Siitä huolimatta Kolumbuksen aikalaisille ja vielä hänen jälkeensä tulleille löydetty maailma oli uusi ja mahdollisuuksia täynnä.

Minulle Kanada on tuttu matkoiltani jo kymmenen vuoden ajalta, siellä on runsaasti hyviä ystäviäni, sieltä olen löytänyt vaimoni ja siellä meidät vihittiinkin. Tuosta johtuen suunnitellessamme muuttoamme Suomesta Kanadaan olen pitkään kenties unohtanutkin, että kyse olisi mistään varsinaisesti uudesta. Mutta totuus on kuitenkin, että en ole koskaan ennen virallisesti asunut Kanadassa, ja astun nyt siis monella tapaa uuteen maailmaan. Siitä siis nimi. Olisi kai blogini nimi voinut olla huonompikin, kuten vaikka "Vaahterasiirappia"? ;)

Olen päättänyt kirjoittaa tähän blogiini vuoroon suomeksi, vuoroon englanniksi, aina kulloisenkin aiheen ja fiiliksen mukaan. Tätä kirjoittaessani vietän vielä toiseksi viimeistä päivääni Helsingissä, mutta lähtöhetki tuntuu jo ikeniä myöten.

///

This is my new blog that I've set up to track my life in Toronto, Canada. I'm moving there in two days and hope that this blog will help me to stay in touch with my friends, colleagues and family back in Finland. I've decided to write in this blog in both Finnish and English, depending on the topic and my mood at the time. The first post above is in Finnish, but as soon as I get settled in my new home town, there will be posts in English, too, for all and especially those of you who don't read suomi. ;)

No comments: