Sunday, December 14, 2008

Pöytäpuhelin Skypeen

Palasin old schooliin ja ostin pöytäpuhelimen äskettäiseltä New Yorkin matkaltani. En kuitenkaan ihan tavallista, vanhaan kiinteään puhelinverkkoon liitettävää laitetta, vaan Skypeen kirjautuvan, mutta itsenäisesti toimivan ja pöytäpuhelinta muistuttavan yhteydenpitovälineen.

Puhelimessa on oma pieni värinäyttö ja se liitetään suoraan Ethernet-piuhalla reitittimeen. Se osaa kirjautua itse halutulle Skype-tilille ja pysyy kirjattuna aina. Nyt Skypen käyttöön ei siis tarvita tietokoneen päälläoloa, vaan Skype-tilini on aina puhelimessa päällä. Lisäksi hankin Skypen kuukausittaisen Pohjois-Amerikan diilin, jolla voin soittaa kaikkiin lankanumeroihin ja kännyköihin Kanadassa ja USAssa 2,24 euron kuukausihintaan. Laskin, että Suomen puheluihin vastaava kuukausidiili ei kannata, sillä sinne ulottuva sopimus maksaisi 7,99 euroa kuussa eikä sisältäisi soittoja suomalaisiin kännyköihin. Suomi-puheluista maksan siis edelleen erikseen minuuttivelotteista Skype-hintaa.

Lisäksi minulla on helsinkiläinen puhelinnumero - siis tavallinen, suomalainen lankanumero - liitettynä Skype-tiliini sekä USAlainen, New Yorkiin sijoittuva lankanumero. Olisin toki ottanut kanadalaisen numeron, jos sellaisen olisi saanut, mutta Kanadassa Skype ei jaa tavallisia numeroita tileihin (oma epäilykseni on, että Kanadan hieman hämärät ja monopolisoituneet puhelinoperaattorit ovat estäneet sen kilpailun pelossa). Suomi-numero tekee kuitenkin suomalaisten soittamisen minulle halvemmaksi, ja New York-numeroon taas voivat soittaa amerikkalaiset tutut.

Tarjolla olisi ollut pariakin eri laitetta, mutta pienen harkinnan jälkeen päädyin Belkinin puhelimeen, koska se oli halvempi ja helpommin saatavilla. Olen tyytyväinen niin puhelimen äänenlaatuun kuin toimintoihinkin.

No comments: